Fillers & Botox

Fillers

Vad är fillers?
De filler vi använder oss utav på Nova Active Beauty är tillverkade av hualyronsyra. Hyalyronsyra är en bindvävssubstans som finns naturligt i vår hud och har en stark vattenbindande förmåga vilket ger volym till huden, den återfuktar och föryngrar huden. Då vi åldras minskar produktionen av hyalyronsyra vilket gör att hudens elasticitet minskar och då uppkommer rynkor, veck och linjer.

Vilka områden behandlas med hyaleronsyra?

  • Förstora dina läppar
  • Ge läppkonturen finare och skarpare utseende
  • Ta bort beskymmersrynkor i pannan
  • Räta till krokig näsa
  • Fylla volym och återskapa konturer i ansiktet, exempelvis haklinje och kinder

Vi använder oss utav:

  • Juvéderm
  • Princess
  • Belotero
  • Revolax
  • Stylage

Hur går behandlingen till?
Området som ska behandlas rengörs noga. Därefter sprutas fillern in med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Fillern gör att rynkan lyfts upp och den får ett omedelbart resultat. Om man behandlar läpparna med filler så kan de kännas lite mer. Svullnad och blåmärke kan uppkomma och lägger sig inom 3-7 dagar. vanligast lägger det sig inom 3-7 dagar.

Hur länge håller resultatet?
Mellan 1-3månader och upp till ett år beroende på vilken hållbarhet sprutan har. Oftast kan man behöva en touch up behandling inom två månader efter den första behandlingen för att resultatet ska hålla längre samt för att korrigera.

Är de skadligt med fillers?
Nej, men de måste injeceras av en utbildad och erfaren terapeut!

När bör jag undvika fillers?
Du bör vara frisk och inte vara gravid eller amma. Du bör undvika fillers om du har någon form av autoimmunsjukdom, aktiv herpes, blodsjukdom eller känd allergi mot hyalyronsyra.

Vad finns de för biverkningar?
De flesta biverkningarna får man av nålsticken, man kan uppleva rodnad och svullnad. Denna rodnad och svullnad försvinner efter 3-7 dagar De händer ibland att man får blåmärken som försvinner efter några dagar.

Botox

Botox är ett muskelavslappnande ämne som sprutas in i muskulaturen under huden. Andra produktnamn på just Botox® är Azzalure, Vistabel och Dysport. De tillverkas av olika företag men fungerar på samma sätt.
Botox används i många olika sammanhang. Bl.a. för behandling av migrän, svettning och tandgnissling. Ändå är en ”botoxbehandling” i första hand förknippad med behandling av rynkor. Och den är mycket effektiv!

”Botox får musklerna att slappna av och hindrar på så sätt rynkorna från att visa sig i ca 3 månader”

Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen, i pannan och i ögonens utkanter.

Vad är Botox egentligen?
Botox är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A, ett förädlat protein bestående av Botulism bakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning.

Hur fungerar Botox?
Botox begränsar nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att den inte spänns och därigenom skapar rynkor i de områden som behandlas. Efter behandlingen blir huden snabbt betydligt slätare och rynkorna minskar. De muskler som inte behandlas fortsätter att fungera som vanligt.
En vanlig missuppfattning är att Botox totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt. Detta stämmer inte. Den behandlande läkaren strävar efter att begränsa de vanemässiga och omedvetna anspänningsuttrycken utan att för den delen förhindra ditt sätt att uttrycka dig.

En rätt utförd botoxbehandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut.