IPL Hårborttagning

Vad bör du tänka på innan din behandling?

Det är viktigt att du rakar de område du skall behandla 2 dagar innan din behandling då det skall vara lite stubb på området. Om det är ansiktet du skall behandla, undvik då att raka då terapeuten måste göra en bedömning om det är nödvändigt. Skulle det vara nödvändigt så hjälper din terapeut till med rakningen första gången.
Du skall även undvikit sol minst 6 veckor så du får tillbaka din naturliga hudton innan din behandling.

Hur går behandling till?
Du kommer att ligga ner på en brits och bära skyddsglasögon för att skydda ögonen från ljuset. En kall gelé kommer att strykas på de området som ska behandlas. Ljuset går igenom gelén och in i huden, därmed ner i hårsäcken där ljuset omvandlas till värme som förstör/bränner hårsäcken.

Hur många behandlingar behöver man?
Alla hårsäckar består inte av hår, man brukar prata om olika växtfaser, de hårsäckar med hår i är i växtfas och de som saknar hår är i vilofas. Av alla kroppens hårstrån är de bara 20-30% som är i växtfas samtidigt. Ljuset påverkar bara hårsäcken när den är i växtfas. Detta gör att det inte räcker med en behandling man får alltså räkna med mellan 8-15 behandlingar. I vissa fall kan man även behöva ännu fler behandlingar. Allt beror på din kropp.
Vem kan behandlas/vem kan inte behandlas?
På ljushyade och mörkhåriga  ger behandlingen bäst resultat. På din konsultationstid kommer en nogrann bedömmning göras av oss. Risken för brännskada ökar vid mörkhyade eftersom hudens pigment absorberar IPL ljusets energi, detta gäller även de som är solbrända.
De personer med blonda, gråa och ljusröda hårstrån kan ej behandlas eftersom dessa hår inte inhåller pigment.

Finns de några biverkningar?
Komplikationer är sällsynta. de kan upkomma rodnader, blåsor, lätt klåda som oftast försvinner på några dagar. I väldigt sällsynta fall kan huden bli ljusare eller mörkare, detta kallas för hyperpigmentering, vilket sällan förekommer.

Viktiga saker du bör undvika:

  • Du får inte ha solat innan din behanding, eller tagit betakaroten tabletter, brun utan sol eller andra ämnen som gör att din hud blir brunare. Detta ska du undvika minst fyra veckor före och en vecka efter din behandling, alltså bör du undivka detta under hela behandlings perioden helst.
  • Du får inte vaxa dig, noppra dig eller använda något annat som rycker håren från hårsäcken 4 veckor innan din behandling. Detta är pga att dina hårstrån inte alltid hinner växa ut till din behandling, vilket gör att du får sämre resultat.
  • Direkt efter din behandling ca 24 h bör du undvika, träning, simhall, bastu och varmvatten. Dina porer är öppna pga värmen från lasern och väldigt mottagliga för bakterier vilket kan leda till hårsäcksinflammation eller andra irritationer.

Kan vi garantera att resultat blir permanent?
Nej det kan vi inte. Hårväxten påverkas av arvsanlag, ålder, vitaminer och hormoner. Vi kan göra en bedömning utifrån de ytliga som vi ser, din hudton, hårfärg och hårtyp etc. Men de som händer i kroppen är svårt för oss att se. Du kan besöka en läkare innan din behandling för att göra ett hormontest där du kan se ifall du har en obalans i dina värden. Hormonell obalans kan påverka ditt resultat av din behandling. Forskning pekar på att växande hårstrån som behandlats med IPL inte växer tillbaka. Däremot kan håranlag som legat och väntat några år, aktiveras pga av hormonell påverkan. Detta rör sig då om nya hårtsrån.

Viktig inforamation

Kära kund, var god och ha koll på giltighetstiden på dina paket behandlingar

1. Paket med 3 behandlingar gäller i 6 månader
2. Paket med 6 behandlingar gäller i 1 år

Om du skall göra en laser behandling får du inte vara solbränd på det område du ska behandla. Har du varit i solen så ska du vänta minst 6 veckor innan en laser behandling

Har du gjort behandling hos oss tidigare  så skall du tänka på att dina hårstrån ska växt ut innan du kommer på behandling igen.
Du får inget resultat om du gör behandlingen och håret inte växt ut överallt.

– Vi gör inga intima områden på män
AVBOKNING SKER 24 TIMMAR INNAN BOKAD BEHANDLING

Vad som händer om du missar en bokad tid?

Du blir debiterad hela beloppet

Har du köpt ett paket med behandlingar, dras en behandling av från paketet

Om du försöker avboka din behandling och inte kommer fram till oss via telefon. Så skall du skicka ett sms eller ett mail till oss.

Hälsningar/ Personalen!