Tandblekning

SMILEFFECT – den skonsamma tandblekningen för ett ljust, vackert & hållbart leende.

Ger inga ilningar samt skador på dina tänder.
Upp till 9 nyanser vitare tänder!

Hur fungerar det?

Långt ifrån alla har naturligt vita tänder. För många av oss har vitheten minskat på naturlig väg med åren, andra har faktiskt mindre vita tänder från början.

En del har fått missfärgade tänder p.g.a. yttre orsaker så som medicinering och kosthållning, även kaffe och rökning är vanliga orsaker.

Endast ett behandlingstillfälle är normalt tillräckligt för att uppnå märkbart vitare tänder. 2-9 nyanser ljusare tänder på 21 minuter med Smileffect tandblekning

Vad är missfärgningar?

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och tobak missfärgar tänderna över tid vilket är helt naturligt och svårt att undvika helt. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

Det finns också mer ovanliga typer av missfärgningar orsakade av exempelvis slag eller olycka, mediciner eller vissa sjukdomar. Ett för stort intag av fluor under uppbyggningsfasen av tänderna (när man är barn) kan även göra tänderna missfärgade. Detta brukar kallas fluoros och framträder som vita eller gulbruna fläckar på tänderna.

Vad är det som bleker tänderna?

Väteperoxid, eller ämnen som bryts ner till väteperoxid som exempelvis karbamidperoxid, är den vanligaste aktiva ingrediensen i tandblekningspreparat. När väteperoxid oxiderar frigörs fria syreradikaler som bryter ner organiskt material till koldioxid och vatten. Missfärgningarna som sitter i tänderna är till exempel rester från kaffe, tobak, mat etc. vilket är organiska material som bryts ner. Emaljen är inte organiskt material och påverkas därför inte. Detta gäller endast om väteperoxidhalten är under 0,1% vilket Smileffect uppfyller.

Är tandblekning farligt?

Tandblekning med smileffect är helt ofarlig, men det samma gäller dessvärre inte för alla tandblekningsmetoder.

Ett innehåll på 0,1% väteperoxid är gränsen till vad salonger får bruka. över 0,1% väteperoxid upp till 6% får endast tandläkare utföra.

Över 6% är enligt EU:s kosmetiklag olagligt, skadligt och får inte användas i kosmetisk tandblekning. All tandblekning ska gå under kosmetiklagen efter 2012. Tandblekning är något man gör för att bli vackrare/förbättra. Alltså inget medicinskt och ska därför inte gå under medicintekniskt regelverket som många tandblekningar tidigare gått under. – var uppmärksam på det och var rädd om ditt leende!

Smileffect ZEROgelen har ett pH på 6 och är ph neutral. Bleknings gel som INTE har neutralt pH-värde – sura eller basiska preparat fräter på emaljen vilket kan ge långvariga biverkningar (ilningar, känslighet etc.). Cola som har ett pH-värde på 2,3 och kolsyrat vatten 5,5.

Ljusets våglängd och värmeutveckling

Smileffect använder sig av LED även kallat plasmaljus som är ett kallt blått ljus som inte avger värme vilket är det mest skonsamma för tänderna. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom att tillföra energi vilket gör att oxideringen aktiveras och påskyndas. Ljuset är inom synlig ljusspektra och är därmed helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder. Noggrant sammansatt och milda preparat i kombination med välbalanserad ljusstyrka används.